Egyesületünk 5. alkalommal rendezte meg utánpótlás korosztályunk számára a nyári focitábort a piliscsévi pályán.

13 gyermek vett részt a táborban, akik közül 5 fő még nem igazolt játékos volt. A tábor végeztével szeretnénk, ha mindegyik gyermek egyesületünk tagja lenne. Végülis a tábor célja, utánpótlás játékosok toborzása az egyesület részére, akikkel tudjuk biztosítani az egyesület működését.

Már a tavalyi év során rátértünk arra, hogy ifista játékosaink tartották a napi kétszeri edzést a gyerekeknek. Ők egyébként edzők az utánpótlás korosztályunknál. A nap folyamán nemcsak edzést tartottak, hanem néha még ők is beálltak a gyerekekkel focizni, ami persze a kicsiknek nagyon tetszett.
Bemelegítés után jöhettek a feladatok, amiket az edzők tartottak.

Játékos, labdás gyakorlatokat játszottunk, melynek célja a kicsiknél, az újaknál a játékkal és a labdával való ismerkedés.
Nagyobbaknál a játékos labdás gyakorlatok, a technikai tudás fejlesztése, labda megfelelő érintésének beidegződése volt a cél.
Páros gyakorlatok, kisjátékok (labdatartás), büntetőrúgó versenyek színesítették a foglalkozásokat.

Amikor már elég unalmasnak tűnt a gyerekeknek az edzés, belevittünk egy kis versenyt, cukoresőt is. Természetesen a feladatok végén jöhetett a foci! Fáradhatatlanok a gyerekek, hiszen az edzések után is képesek voltak focizni.
Az edzések között pihenést tartottunk, illetve akkor fogyasztottuk el az ételt, amit a Jász Gazdi KFT. biztosított a kis csapatnak.

A hét folyamán egyesületünk is szeretné önállóságra nevelni a játékosokat, így már hagyomány, hogy minden évben a gyermekek mosogatnak saját maguk után.

A tábor csúcspontja a héten az agostyáni ökofalu megtekintése volt. Az ökofaluban a vezető, Labanc Györgyi, bemutatta a történetét a falunak, az állatokat simogatták, etették a gyerekek, ismerős és ismeretlen állatokat láttak. Mindenki kipróbálta, hogyan is kell az állatoknak kukoricát darálni. Két daráló volt, így mindenki hozzájuthatott, darálhatott.

Utolsó nap elköszöntünk a gyerekektől, megköszöntük nekik, hogy egyesületünk táborát választották. Meglepetésként Sacher tortát vásároltunk a gyerekeknek, melyet mindenki jóízűen elfogyasztott.

Köszönetet mondtam segítőinknek is, akik a tábor ideje alatt a hét minden napján az én és a gyerekek rendelkezésére álltak, 8-17 óra között.

Bízom benne, hogy jövőre is eljönnek a gyerekek a táborba, akik idén is részt vettek és kis barátaikat is elhozzák majd magukkal.

Kucsera Lászlóné
Piliscsévi SE elnöke