Egyesületünk 2015. július 27. – július 31. közötti időszakban nyári szünidei focitábort szervezett játékosai részére.

A támogatás elnyeréséhez szükség volt 5 fő, igazolással nem rendelkező játékosra is. Az egyesület igazolt játékosai segítettek az új tagoknak beilleszkedni az edzésbe.

A tábor ideje alatt napi kétszeri edzést tartottunk, délelőtt és délután. A színvonalat emelve a környező nagyobb településekről meghívtunk edzőket, akik szívesen vállalták az edzéseket.

Az első nap különleges volt játékosaink számára, hiszen erőnléti edzést tartottunk egy katonai előadó segítségével. Mind a két edzést bemelegítéssel kezdték. Számokkal határozták meg a feladatokat, és az előadó csak a számokat mondta. A játékosoknak természetesen azt kellett csinálnia, amely szám takarta a feladatot.

A bemelegítés után jöttek az ügyességi játékok. Leginkább olyan játék tetszett a gyerekeknek, ahol helyezést számoltak, mert itt tudtak egymással versenyezni.

Az edzések többnyire a pálya körbefutásával kezdődtek, amely az állóképességet biztosítja a játékosok számára. A bemelegítés térdemeléssel, karkörzéssel és sarokemeléssel folytatódott.  Az erőnlét mellett sprinteket is csináltak a játékosok, ezzel is lemérve a sebességüket.

Ezután került sor a labdabirtokláson alapuló, döntően rövidpasszos, földön tartott labdákkal operáló alakzatbontó és építő játékra.

Labdás ügyességi feladatokat, átadásokat is gyakoroltak. Az átadások belsővel, lábfejjel, combbal és fejjel történtek. A  levegőben 1 labdával átadás előre és hátrafelé haladással történt.

Ezen kívül a védekezés és támadás alapelveinek és feladatainak oktatása és gyakorlása is megtörtént.

 

A két edzés között a játékosok, pihenésképpen mérkőzést játszottak egymással.

 

A hét végére mindenki kellemesen elfáradt, viszont bepillantást nyert az 5 új tag a komolyabb edzések világába.

Az adatlap ide kattintva elérhető.